• Посилання скопійовано

Польща збільшує розмір допомоги на дитину до 800 злотих

Уряд Польщі ухвалив рішення збільшити розмір щомісячної допомоги на дитину з 500 до 800 злотих. Збільшені виплати почнуться з 1 січня 2024 року

Польща збільшує розмір допомоги на дитину до 800 злотих

Finance.ua розповідає, що уряд Польщі ухвалив рішення збільшити розмір щомісячної допомоги на дитину з 500 до 800 злотих. Збільшені виплати почнуться з 1 січня 2024 року.

Нині допомогу на дитину в Польщі виплачують приблизно на 7 мільйонів дітей. Підвищення виплат до 800 злотих обійдеться бюджету країни в додаткових 24 мільярди злотих.

Розмір виплат змінюється автоматично. Тому немає потреби подавати нову заявку на отримання допомоги. Але влада Польщі попереджає: перша виплата може бути нарахована з невеликою затримкою. Оновлена сума надійде максимум до кінця лютого 2024 року.

Це один із найкращих моментів у роботі Ради міністрів, адже ми можемо обговорити програму «‎500+», яка незабаром стане програмою «‎800+». Це програма про повагу до сім'ї, розширення можливостей для наших дітей, щоб вони могли дозволити собі гуртки, додаткові уроки танців, музики, спортивні заходи та свята, – прокоментував збільшення допомоги на дитину Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

 

Умови для отримання виплат «‎800+»

Умови надання допомоги також залишаються незмінними. На дитячі виплати можуть претендувати як польські громадяни, так і іноземці, які легально проживають у Польщі та мають доступ до польського ринку праці. Щомісячні соціальні виплати у 500 злотих (а з січня – 800 злотих) передбачені для батьків або тимчасових опікунів дитини, яка не досягла 18-річного віку.

Програму підтримки родин «500+» запровадили у Польщі ще в 2016 році. За офіційними даними, за весь час її існування було виплачено понад 220 мільярдів злотих.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»