• Посилання скопійовано

Спрощення порядку ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги: прийнято закон

ВРУ підтримала законопроєкт № 9111, зокрема, за яким пропонується скасувати обов’язкове щомісячне звітування до запровадження можливості подання відповідних документів в е-формі за допомогою автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги

Спрощення порядку ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги: прийнято закон

Верховна Рада підтримала законопроєкт №9111, зокрема, за яким пропонується скасувати обов’язкове щомісячне звітування до запровадження можливості подання відповідних документів в електронній формі за допомогою автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

Як зазначає народний депутат «Слуги Народу» Роман Грищук, на сьогодні наше законодавство в питанні гуманітарної допомоги не відповідає потребам часу.

Існує низка бюрократичних та тривалих процедур, які не відповідають надзвичайним обставинам – повномасштабна війна рф проти України та масштабність гуманітарної допомоги, яка надходить до України за рахунок іноземних або вітчизняних донорів.

«Саме тому наше законодавство потребує змін і адаптації до кращих зразків правового регулювання відповідних питань у країнах ЄС. В умовах воєнного часу маємо спростити адміністрування операцій з гуманітарною допомогою для органів державної влади та місцевого самоврядування, донорів, отримувачів та набувачів допомоги. Це дозволить підвищити довіру волонтерської спільноти та гуманітарних організацій до держави, забезпечити сталий та прозорий механізм ввезення, зберігання та розподілу допомоги», – наголосив він.

Законопроєкт передбачає:

  • створення правових підстав для розширення переліку отримувачів і набувачів гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану;
  • врегулювання питання правового статусу транспортних засобів, що визнаються гуманітарною допомогою;
  • вдосконалення порядку надання гуманітарної допомоги іноземним державам;
  • спрощення порядку обліку та звітування про надходження та розподіл гуманітарної допомоги шляхом скасування обов’язкового щомісячного звітування до запровадження можливості подання відповідних документів в електронній формі за допомогою автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»