• Посилання скопійовано

Як зростання тарифів на електроенергію вплинуло на інфляцію у червні?

Підвищення тарифів на електроенергію для населення у червні було вищим, ніж прогнозували в НБУ, але нові тарифи не вплинули на темпи сповільнення інфляції в країні

Як зростання тарифів на електроенергію вплинуло на інфляцію у червні?

Економічна правда розповідає, що підвищення тарифів на електроенергію для населення у червні було вищим, ніж прогнозували в НБУ, але нові тарифи не вплинули на темпи сповільнення інфляції в країні.

Про це йдеться у макроекономічному та монетарному огляді за липень 2023 року.

«У червні було підвищено тарифи на електроенергію для домогосподарств дещо більше, ніж очікував НБУ, що, однак, не завадило подальшому зниженню інфляції», – заявив НБУ.

За оцінками Нацбанку, споживача інфляція в Україні у червні продовжувала знижуватися і впала нижче ніж 15% в річному вираженні.

Це сталося завдяки тому, що інші чинники переважили підвищення тарифів. Серед них, зокрема: зміцнення готівкового курсу, велика пропозиція продовольства та зниження цін на пальне завдяки наявності значних запасів.

«Фундаментальний інфляційний тиск знижується відповідно до очікувань НБУ. Цьому сприяють поліпшення інфляційних та курсових очікувань в умовах сприятливої ситуації на валютному ринку та зменшення тиску з боку витрат на тлі стабільної ситуації в енергетиці», – йдеться також в огляді НБУ.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»