• Посилання скопійовано

Що робити з COVID-сертифікатами після скасування карантину?

В Україні сертифікати про проведення вакцинації вже не є обов'язковими. Проте якщо ви плануєте поїздку за кордон, вони, як, власне, і сама вакцінація, ще можуть вам знадобитися. Докладніше про це - у роз'ясненні від МОЗ

Що робити з COVID-сертифікатами після скасування карантину?

Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Facebook розповідає, що з 1 липня на території України більше не діють карантинні обмеження COVID-19.

 

Що з COVID-сертифікатами?

Використання та наявність сертифіката на території України відтепер є не обов’язковими – більше не потрібно надавати документ для відвідувань публічних місць.

Однак, плануючи закордонну поїздку, необхідно заздалегідь дізнатися правила в’їзду – кожна держава ухвалює самостійні рішення про запровадження карантинних обмежень щодо різних інфекційних хвороб.

 

Що з вакцинацією проти COVID-19?

Вакцинацію проти COVID-19 може бути проведено згідно з рішенням лікаря за бажанням пацієнта. Вона є рекомендованою, проте не обовʼязковою.

Згідно з позиціями Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ), в Україні пацієнти можуть отримати передусім базовий курс вакцинації (дві дози для дводозних вакцин та одна доза для однодозної Jcovden (раніше Janssen)).

Для відновлення імунного захисту організму проти COVID-19 рекомендовано отримання ревакцинальних (бустерних) доз. Станом на тепер це можуть бути 2 курси ревакцинації. Рішення щодо 3-ї ревакцинації проти COVID-19 НТГЕІ розгляне на своєму найближчому засіданні.

 

Чи потрібен у разі планової госпіталізації негативний результат тестування на COVID-19?

Оскільки COVID-19 все ще залишається особливо небезпечною інфекцією, наразі у випадку планової госпіталізації необхідно проводити тестування на COVID-19.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»