• Посилання скопійовано

Відтепер в Україні одне Різдво та змінено дати двох свят: опубліковано Закон!

Святково-неробочих днів (після закінчення війни) стане на один менше.Вже опубліковано Закон №3258, за яким у ст. 73 КЗпП буде лише одне Різдво - 25 грудня! Також ним же змінено ще дві дати - Дня Української Державності та Дня захисників і захисниць України

Відтепер в Україні одне Різдво та змінено дати двох свят: опубліковано Закон!

Нагадаємо, що ще 14 липня ВРУ прийняла в цілому президентський законопроєкт №9431. Ним внесено зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України. А саме визначено, що:

  • 25 грудня (і лише тоді) відзначається Різдво Христове,
  • 15 липня (замість 28 липня) – День Української Державності,
  • 1 жовтня (а не 14 жовтня) – День захисників і захисниць України.

Як зазначено у пояснювальній записці, метою  цього законопроєкту є відмова від російської спадщини нав'язування відзначення Різдва Христового 7 січня та встановлення дати святкування Різдва Христового 25 грудня. І, як наслідок, перенесення дат святкування Дня Української Державності (з 28 липня на 15 липня), коли вшановується пам'ять видатного державотворця святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, та Дня захисників і захисниць України (з 14 жовтня на 1 жовтня), яке пов'язане з українськими військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці.

Цього року День Української Державності ще святкується 28 липня. Але в цей же день Президент підписав Закон №3258. Поки остаточного тексту Закону не оприлюднено. Але очікується, що він набере чинності з наступного дня за днем офіційного опублікування.

29 липня Закон опубліковано в "Голосі України", тож з 30 липня його норми почнуть діяти.

Тож у 2023 році будемо святкувати тільки одне Різдво - 25 грудня, а День захисників і захисниць України - 1 жовтня.

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»