• Посилання скопійовано

Уряд оновив положення про видачу посвідчень водія

КМУ внесено зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. У період дії воєнного стану дозволено пересилати в міжнародних поштових відправленнях посвідчення водія на право керування авто

Уряд оновив положення про видачу посвідчень водія

Нагадаємо, що з 6 серпня змінилася процедура першої реєстрації на території України нових авто. Про це йшлося у повідомленні від МВС. 

Завдяки змінам автосалони зможуть реєструвати авто від імені покупця без необхідності нотаріального оформлення довіреності, а також необов’язковими тепер стають «транзитні» номерні знаки. Але на цьому Уряд не зупинився.

Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі зауважив, що під час засідання КМУ 8 серпня було внесено зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами та до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів. 

Зокрема:

1. Передбачено впровадження автоматичних перевірок за реєстрами та базами інформації, доступ до яких має Міністерство внутрішніх справ України, відомостей про осіб, необхідних для допуску їх до керування транспортними засобами, оформлення, персоналізації, повернення, обміну, видачі посвідчень водія, державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортного засобу, оформлення та видачі реєстраційних документів і номерних знаків. 

2. Встановлено, що особа за бажанням та за додаткову плату може отримати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, номерні знаки із використанням засобів та обʼєктів призначеного оператора поштового звʼязку шляхом надання послуг поштового звʼязку, у тому числі через курʼєра. 

3. Дозволено у період дії воєнного стану пересилати в міжнародних поштових відправленнях посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії. 

Станом на 8 серпня поки що не оприлюднено текст самої постанови КМУ. Про це повідомимо додатково.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»