• Посилання скопійовано

Євросоюз змінить правила в’їзду для українців: деталі

У 2024 році наберуть чинності нові правила вʼїзду до країн Європейського Союзу. Для вʼїзду до ЄС потрібно буде отримати спеціальний дозвіл на подорожі до більшості європейських країн та сплатити обов’язковий збір на в'їзд за програмою ETIAS

Євросоюз змінить правила в’їзду для українців: деталі

Мінфін розповідає, що на сайті ЄС повідомляється, що з 2024 року в'їзд до Європейського Союзу буде платним.

 

Що відомо

Так, із наступного року українці та громадяни інших країн, в яких діє безвізовий режим з Євросоюзом, повинні будуть мати дозвіл на подорожі для в'їзду до більшості європейських країн та сплатити обов’язковий збір на в'їзд за програмою ETIAS (Системою авторизації в'їзду до Європи).

Дозвіл на поїздку ETIAS є обов’язковою умовою в'їзду для безвізових громадян, які подорожують до будь-якої з 30 європейських країн. Він прив’язаний до паспорта мандрівника. Він чинний до трьох років або до закінчення терміну дії паспорта.

Якщо громадянин отримує новий паспорт, то йому потрібно отримати новий дозвіл на подорож ETIAS.

Вартість оформлення дозволу становить 7 євро з однієї людини. Отримати його необхідно не пізніше ніж за 96 годин до запланованого перетину кордону з Євросоюзом незалежно від виду транспорту, яким особа планує скористатися.

Маючи дійсний дозвіл ETIAS на подорожі, можна в'їжджати на територію європейських країн скільки завгодно для короткотермінового перебування – як правило, до 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Отримувати дозвіл ETIAS потрібно лише у випадку короткотермінових безвізових поїздок до ЄС. Якщо особа має візу чи картку резидента, жодних додаткових дозволів оформлювати не треба.

Джерело: Мінфін

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»