• Посилання скопійовано

Впровадження Єдиного соціального реєстру: зареєстровано законопроєкт

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про Єдиний соціальний реєстр. Документ розробили народні депутати Комітету з питань цифрової трансформації ВРУ за консультативної підтримки фахівців Мінсоцполітики

Впровадження Єдиного соціального реєстру: зареєстровано законопроєкт

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про Єдиний соціальний реєстр (ЄСР). Документ розробили народні депутати Комітету з питань цифрової трансформації Верховної Ради України за консультативної підтримки фахівців Мінсоцполітики. Він покликаний об’єднати всіх отримувачів соціальної підтримки в одну базу даних і таким чином пришвидшити та оптимізувати процес призначення різних видів соціальної підтримки населенню.

ЄСР – централізована система для збору, обробки, зберігання та обліку електронних даних отримувачів соціальної підтримки. Реєстр об’єднуватиме уніфіковані дані отримувачів усіх видів соціальної підтримки – послуг, допомог, субсидій тощо. Це означає, що кожна особа, яка потребує або вже отримує підтримку від держави, матиме свою особову електронну справу під різні соціальні випадки.

«Мінсоцполітики брало активно участь у консультаціях з питань підготовки цього законопроєкту, адже ЄСР є центральним компонентом Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС), що належить до сфери управління Міністерства. Ухвалення цього законопроєкту є важливим для ефективного продовження цифрової реформи соціальної сфери. Ми пропонуємо абсолютно новий підхід із проактивними соціальними послугами, коли потреби вразливих груп населення вирішуються заздалегідь, ще до виникнення проблем», – розповів заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин КОШЕЛЕНКО.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»