• Посилання скопійовано

Євросоюз продовжив тимчасовий захист для українців

Європейський Союз затвердив рішення про продовження тимчасового захисту для біженців з України до 4 березня 2025 року. 27 вересня 2023 року міністри досягли політичної угоди щодо продовження відповідного рішення

Євросоюз продовжив тимчасовий захист для українців

«Інтерфакс-Україна» розповідає, що Європейський Союз затвердив рішення про продовження тимчасового захисту для біженців з України до 4 березня 2025 року, повідомили в Єврокомісії.

«27 вересня 2023 року міністри досягли політичної угоди щодо продовження тимчасового захисту (для громадян України – ІФУ) до 4 березня 2025 року. Рішення було ухвалено 19 жовтня 2023 року», – йдеться в повідомленні Єврокомісії на офіційному сайті в четвер.

Євросоюз 4 березня 2022 року активував директиву про тимчасовий захист. Це такий механізм ЄС, який запроваджують за виняткових обставин масового припливу для забезпечення колективного захисту переміщених осіб і зменшення тиску на національні системи надання притулку країн ЄС.

За даними ЄК, загалом 4,1 млн біженців з України зареєстровано для отримання тимчасового захисту або аналогічних схем у ЄС.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»