• Посилання скопійовано

Як записатися до консульства: затверджено новий спосіб

Українці за кордоном тепер зможуть записатися до консульств за допомогою електронної ідентифікації. Новий механізм авторизації почав діяти із 15 листопада

Як записатися до консульства: затверджено новий спосіб

Нові умови запису до електронної черги унеможливлять кібершахрайство, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Консульство України у Гданську.

МЗС України оновило механізм авторизації до Е-Черги у консульства за кордоном.

«З метою покращення доступу до консульських послуг, вашої безпеки та щоб унеможливити випадки кібершахрайства, запис до електронної черги відбуватиметься за умови електронної ідентифікації відвідувача, за допомогою е-підписів (на файловому, хмарному чи інших захищених носіях), Дія.Підпис та BankID НБУ», – зазначають у відомстві.

Ідентифікація потрібна також ще й для впровадження дистанційних послуг - коли послугу можна отримати просто вдома, без необхідності відвідувати консула.

«Просимо вас заздалегідь підготуватися до використання засобів електронної ідентифікації», – попереджають у консульстві.

Електронна ідентифікація забезпечується через платформу ID.GOV.UA. Роз'яснення та навчальні відео можна знайти на на сайті МЗС України за посиланням.

Авторизуватися за допомогою id.gov.ua можна, вибравши за кнопкою «авторизуватися» один із доступних варіантів: е-підписів, Дія.Підпис, BankID НБУ і далі виконувати покрокові дії.

Оскільки записи у попередній версії електронної черги були перенесені до оновленої, ефект від впровадження нового механізму авторизації буде дещо відкладеним, зазначили у міністерстві.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»