• Посилання скопійовано

Що потрібно знати при виборі нехарчової продукції?

На нехарчовій продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин (генератори, електроінструмент та ін.) та Технічного регламенту засобів індивідуального захисту (рукавички, спецвзуття, спецодяг), має бути нанесений знак відповідності

Що потрібно знати при виборі нехарчової продукції?

Розпродажі, знижки, зменшені ціни і багато іншого можна побачити у «чорну п’ятницу». Багато нехарчової продукції розповсюджується зі знижками. Тому є ймовірність придбати нехарчову продукцію, яка становить ризик для споживача (користувача).

Відповідно відділ ринкового нагляду Південно-Східного міжрегіонального управління надає роз’яснення, як обрати безпечну нехарчову продукцію.

По-перше, на нехарчовій продукції, яка підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин (генератори, електроінструмент, пристрої безпеки та ін.)  та Технічного регламенту засобів індивідуального захисту (рукавички, спецвзуття, спецодяг), має бути нанесений знак відповідності технічному регламенту (має форму незамкненого з правого боку кола, усередині якого вміщено стилізоване зображення трилисника).

Також знак відповідності супроводжується ідентифікаційним номером призначеного органу з оцінки відповідності.

На нехарчову продукцію, яка підпадає під дію Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском (газові картриджі, газові балони UN2037), має наноситись маркування знаком Пі (має супроводжуватись ідентифікаційним номером призначеного органу з оцінки відповідності).

Разом з цим мають бути нанесені найменування виробника, місцеперебування виробника/уповноваженого представника, рік виготовлення.

По-друге, нехарчова продукція має супроводжуватись декларацією відповідності (складається виробником або уповноваженим представником), інструкція з експлуатації (складена/перекладена на українській мові) та інша супровідна документація.

Зменшена ціна на товар може означати, що виріб не пройшов відповідну процедуру оцінки відповідності, а тому може становити ризик для безпеки та здоров’я  споживачів (користувачів).

Рекомендуємо обирати нехарчову продукцію в офіційних магазинах виробників або уповноважених представників та звертати увагу на вищезазначені вимоги.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»