• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив процес е-ідентифікації

Уряд ухвалив постанову, яка затверджує схеми електронної ідентифікації з різними рівнями довіри. Це спростить доступ українців до електронних послуг

Кабмін затвердив процес  е-ідентифікації

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка затверджує схеми електронної ідентифікації з різними рівнями довіри. Це спростить доступ українців до електронних послуг, а також дасть змогу гармонізувати українське законодавство в цій сфері з європейським. 

Ухвалення постанови дозволяє:

  • Державному підприємству «Дія» стати постачальником послуг електронної ідентифікації;
  • здійснювати ідентифікацію на основі Дія.Підпису – схема «DIIA.PKI.Remote»;
  • здійснювати ідентифікацію на основі КЕП – схема «DIIA.PKI»;
  • здійснювати ідентифікацію на основі BankID Національного банку – схема «DIIA.Oauth».

Використання цих схем у сфері електронного урядування відповідатиме практиці Європейського Союзу. Країни ЄС зможуть визнавати наші засоби е-ідентифікації, це дасть змогу українцям користуватися європейськими електронними послугами. 

Крім того, користувачі зможуть зручно та швидко використовувати засоби електронної ідентифікації для авторизації в різних державних системах.

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»