• Посилання скопійовано

Який максимальний термін надання допомоги по безробіттю під час дії ВС?

Під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку – 360 календарних днів

Який максимальний термін надання допомоги по безробіттю під час дії ВС?

Запорізький обласний центр зайнятості розповідає, що відповідно до ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне страхування на випадок безробіття» допомога по безробіттю не може перевищувати півтора розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом.

Під час дії воєнного стану максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року (наразі – 6700 грн). 

Зауважимо, відповідно до ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне страхування на випадок безробіття» тривалість виплати допомоги по безробіттю застрахованим особам визначається залежно від страхового стажу:

  • до 3 років – 180 календарних днів;
  • від 3 до 6 років – 210 календарних днів;
  • від 6 до 12 років – 240 календарних днів;
  • від 12 до 18 років – 270 календарних днів;
  • від 18 до 24 років – 300 календарних днів;
  • від 24 до 30 років – 330 календарних днів;
  • понад 30 років – 360 календарних днів.

Для внутрішньо переміщених осіб, які не мають документів, необхідних для надання статусу безробітного, а також молоді тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 120 календарних днів.

Для осіб передпенсійного віку тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 720 календарних днів.

Під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку – 360 календарних днів.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»