• Посилання скопійовано

єВідновлення: заяву на отримання допомоги тепер можна подати через ЦНАП або нотаріусів

Для подання заяви потрібно звернутися до будь-якого ЦНАПу на території України або нотаріуса, маючи лише ідентифікаційний код, паспорт та електронну пошту

єВідновлення: заяву на отримання допомоги тепер можна подати через ЦНАП або нотаріусів

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України розповідає, що заяву можна подати через будь-який ЦНАП на території України. Також оновлення дає змогу громадянам подавати заяву через уповноваженого представника. Раніше українці могли подати заяву на отримання грошової допомоги тільки через застосунок Дії.

Для подання заяви потрібно:

  • звернутися до ЦНАПу або нотаріуса, маючи лише ідентифікаційний код, паспорт та електронну пошту;
  • у разі наявності пільгової категорії – надати документ, що її підтверджує;
  • якщо заяву подає уповноважена особа, – має бути довіреність на виконання правочину.

Наголошуємо – для подання заяви право власності на житло має бути обов’язково зареєстроване у Державному реєстрі речових прав. 

Програма єВідновлення стартувала 10 травня 2023 року. Вже понад 62 тисяч громадян подали заяви на отримання допомоги, а 26,5 тисячі отримали виплати для відновлення пошкодженого житла. 

Послугу отримання компенсації за знищене та пошкоджене житло єВідновлення було розроблено у співпраці Міністерства розвитку громад територій та інфраструктури України та Міністерства цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»