• Посилання скопійовано

Чи буде додаткова мобілізація та мобілізація жінок: відповідь Президента України

Президент Володимир Зеленський 19 грудня дав пресконференцію. Окремо були розглянуті питання щодо мобілізації в Україні, які протягом останнього місяця турбують не лише Генштаб, а і багатьох українців

Чи буде додаткова мобілізація та мобілізація жінок: відповідь Президента України

Президент Володимир Зеленський 19 грудня дав пресконференцію. На ній, зокрема, були надані такі відповіді на запитання стосовно мобілізації в Україні. Розповідає РБК.

 

Про запит на мобілізацію 450-500 тисяч людей

Президент розповів, що Генштаб та головком подавали запит на мобілізацію 450-500 тисяч людей. Але, за його словами, потрібні аргументи, оскільки це питання додаткових грошей і забезпечення.

"Головком і Генштаб звернулися на рівні Ставки щодо мобілізації. Питання чутливе. Вони звернулися щодо захисту нашої держави і потенційних контрнаступальних дій, щодо дефіциту. І їх погляд був, вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч людей. Це серйозна цифра, і я сказав, що мені треба більше аргументів. Бо це питання людей, питання справедливості, питання обороноздатності і питання фінансів", - сказав Зеленський.

Що стосується фінансів, то мобілізація у такому форматі коштуватиме Україні додаткових 500 млрд гривень, додав Зеленський.

 

"1 воїн - це 6 людей, які сплачують податки"

Президент особливо підкреслив, що чекає подробиць стосовно мобілізації, оскільки "хочеться заступитися за цивільних, адже 1 військового "утримують" 6 цивільних".

"Один воїн - 6 людей у цивільному житті, що сплачують податки. Коли ми говоримо про мобілізацію, то 500 тисяч необхідних мобілізованих помножте на 6 платників податків. І зрозумійте, як нам знайти плюс 3 мільйони платників податків з січня", - пояснив президент.

 

"Закон про мобілізацію жінок не підпишу"

Зеленський заявив, що не підтримає законопроєкт щодо можливої мобілізації жінок.

Що стосується мобілізації молодшого віку (25 років), за умови викладення усіх аргументів стосовно необхідності, то з цим президент погодиться.

"Що стосується 25-ти років - якщо всі аргументи буде викладено і на сьогодні я бачу, що їм це потрібно, то з цим погоджусь", - додав глава держави.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»