• Посилання скопійовано

Водіям видаватимуть нові посвідчення з додатковими елементами захисту

Зокрема, посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу матимуть додаткові елементи захисту для зменшення ризику їх підробки

Водіям видаватимуть нові посвідчення з додатковими елементами захисту

«Судово-юридична газета» розповідає, що на посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу наноситимуть додаткові елементи захисту.

Посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу матимуть додаткові елементи захисту для зменшення ризику їх підробки. Відповідну Постанову №1358 прийняв Кабінет Міністрів України. Вона набуває чинності 26 грудня.

Відповідно до нових змін, сервісні центри МВС видаватимуть громадянам документи, які мають додаткові елементи захисту. Їх наноситимуть на посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Отже, захисне покриття бланків матиме спеціальне маркування. Додатково на бланку свідоцтва розміщуватиметься QR-код у правому нижньому куті. Він міститиме посилання на електронний сервіс, який розміщений на вебсайт Головного сервісного центру МВС для перевірки відомостей, внесених до бланка свідоцтва. Такий посилений захист суттєво знизить ймовірні підробки. Також у режимі онлайн дозволить перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.   

Нині у Головному сервісному центрі МВС працюють над впровадженням захисних елементів як на посвідченні водія, так і свідоцтві про реєстрацію.

Сервісні центри МВС наразі видають бланки зазначених документів наявного зразка до повного витрачення. Як тільки вони використаються, але не пізніше 1 серпня 2024 року, громадянам видаватимуть посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію з додатковими елементами захисту.

Водночас зазначається, що громадяни можуть і далі користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу, які було видано раніше. Ці документи є чинними впродовж строку, на який їх було видано, та обмінювати їх можливо виключно за власним бажанням.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»