• Посилання скопійовано

УВАГА! ВРУ підтримала в цілому запровадження е-реєстру військовозобов'язаних

16 січня ВРУ в цілому прийняла законопроєкт №10062. За ним ДПС, Мін'юст та МВС передаватимуть особисті дані про військовозобов’язаних до е-Реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів

УВАГА! ВРУ підтримала в цілому запровадження е-реєстру військовозобов'язаних

16 січня 2024 року ВРУ на черговому засіданні прийняла в цілому законопроєкт №10062 щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану.

Проєктом Закону пропонується внести зміни до законів України «Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів» та «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», якими передбачити:

  • інформаційну взаємодію між державними реєстрами у зв’язку з набуттям статусу учасника бойових дій;
  • встановлення можливості громадян України подати заяву (звернення) в паперовій або електронній формі відповідно до Закону України «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» і, зокрема, засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг та/або Єдиного державного реєстру ветеранів війни до відповідних державних органів для набуття статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;
  • встановлення особливостей набуття статусу учасника бойових дій під час дії воєнного стану на підставі довідки про безпосередню участь особи у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України оформленою в електронному вигляді.

За змінами Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів буде не просто автоматичною, а електронною інформаційно-комунікаційною системою для збирання, зберігання, обробки та використання даних про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, створеною для забезпечення військового обліку громадян України.

Законопроєкт передбачає передачу Міністерству оборони даних про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах – Податкової служби, МОЗ, Мін'юсту, МВС, ЦВК, Держміграційної служби та інших відомств.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»