• Посилання скопійовано

Омбудсмен виступив проти розширення повноважень ТЦК

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець виступив проти надання додаткових повноважень ТЦК. Зокрема, військові підрозділи не мають права обмежувати права громадян, оскільки це є прямим порушенням Конституції

Омбудсмен виступив проти розширення повноважень ТЦК

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець виступив проти надання додаткових повноважень ТЦК.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Лубінця в ефірі телемарафону.

Як зазначив Лубінець, військові підрозділи не мають права обмежувати права громадян, оскільки це є прямим порушенням Конституції.

«У нас є інші органи, які можуть впроваджувати подібні інструменти для людей, які відмовляються від проходження військової служби, але це точно не можуть робити ТЦК, а саме військові», – пояснив Лубінець.

 

Законопроєкт про мобілізацію

Наприкінці грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію, яким пропонується частково змінити порядок її проведення. Документ розглядали у Комітеті з питань нацбезпеки разом з Міністерством оборони, а також Генштабом ЗСУ.

Очікувалось, що парламент у першому читанні розгляне законопроєкт 11 січня, проте його повернули до уряду на доопрацювання.

Як пізніше пояснив спікер Ради Руслан Стефанчук, рішення щодо повернення законопроєкту було ухвалене разом з представниками парламенту, уряду і військового керівництва країни.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»