• Посилання скопійовано

Продовження воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів: опубліковано закони

12 лютого Президент підписав закони про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації з 14 лютого ще на 90 днів (тобто до 14 травня 2024 року). 13 лютого їх офіційно опубліковано

Продовження воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів: опубліковано закони

13 лютого 2024 року офіційно опубліковано в "Голосі України" №30(8309):

  • Закон №3564-IX "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" (раніше законопроєкт №10456). Набрав чинності закон з дня опублікування, тобто з 13 лютого 2024 року.
  • Закон №3565-IX "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" (раніше законопроєкт №10457). Закон набере чинності 14 лютого 2024 року.

Ними передбачено продовження воєнного стану та загальної мобілізації з 05 годин 30 хвилин 14 лютого 2024 року строком на 90 днів.

Усі попередні дати продовження дії воєнного стану можна переглянути в нашому довіднику тут. Про наслідки продовження  для бізнесу ми в деталях розповідали у цій статті. 

Нагадаємо, що воєнний стан - це особливий правовий режим, що запроваджується в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності. Він передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

***

Читайте такожПродовження воєнного стану до 14 травня 2024 року: які наслідки для бізнесу?

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»