• Посилання скопійовано

З 15 лютого діють розширені повноваження ТЦК на час мобілізації та воєнного стану

Під час проведення мобілізації та на термін дії воєнного стану ТЦК надали право цілодобово розглядати справи про адмінправопорушення та накладати адмінштрафи. Ці новації набрали чинності з 15 лютого 2024 року

З 15 лютого діють розширені повноваження ТЦК на час мобілізації та воєнного стану

9 лютого Уряд вніс зміни до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі. З текстом відповідної постанови №147 можна ознайомитися тут.

За змінами до Положення, під час проведення мобілізації та на термін дії воєнного стану ТЦК надали право цілодобово:

  • розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення;
  • організовувати з визначеною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобовʼязаних і резервістів (для районних ТЦК та СП);
  • вести персонально-якісний облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів;
  • вести облік транспортних засобів, що підлягають передачі ЗСУ та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Відповідна постанова від 9 лютого 2024 року № 147 набрала чинності 15 лютого через офіційне опублікування в "Урядовому курʼєрі".

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»