• Посилання скопійовано

ВРУ може збільшити виплати і пільги мобілізованим та контрактникам

Роман Костенко закликає нардепів підтримати у І читанні законопроєкт № 11012 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мотивації військової служби та надати свої пропозиції до другого читання

ВРУ може збільшити виплати і пільги мобілізованим та контрактникам

Майбутнє України сьогодні залежить від сильної і боєздатної армії.

Держава має подбати про те, щоб досвідчені й професійні воїни, які стоять на захисті держави, хотіли залишитися у лавах Сил оборони навіть після отримання права на демобілізацію чи завершення контракту. А призовники — пройшли належну підготовку до служби у війську. 

Про це наголосив у Фейсбуці Роман Костенко, Секретар Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Він вважає, що зараз державі необхідна трансформація від армії мобілізованих — до армії професійних мотивованих військовослужбовців. Для цього українським захисникам потрібна дієва та прогнозована система доплат, пільг та гарантій. У центрі уваги - безпосередні учасники бойових дій.

Саме тому він запропонував відповідні зміни до законодавства. Роман Костенко закликає колег підтримати в першому читанні законопроєкт № 11012 та надати свої пропозиції до другого читання.

Також очікується, що до дискусії доєднаються представники Кабміну і Офісу Президента.

Такі питання повинні обʼєднувати всі політичні сили. Цю ініціативу вже підтримало більше 70 народних депутатів із різних фракцій.

Далі наводимо пропозиції із законопроєкту №10012.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»