• Посилання скопійовано

Звільнення у запас строковиків після завершення служби: законопроєкт від Президента

Метою законопроєкту №11035 є необхідність забезпечення звільнення у запас військовслужбовців, які вислужили встановлені строки військової строкової служби

Звільнення у запас строковиків після завершення служби: законопроєкт від Президента

22 лютого 2024 року Президент В. Зеленський зареєстрував у ВРУ проєкт Закону №11035 "Про внесення змін до глави ХІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо строків строкової військової служби".

Розроблено його у Міністерстві оборони України з метою унормування під час дії в Україні воєнного стану можливості звільнення у запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби.

Так, проєктом Закону пропонується встановити, що під час проведення мобілізації та дії воєнного стану військовослужбовці строкової військової служби, строк військової служби яких, встановлений частиною першою статті 23  Закону "Про військовий обов'язок і військову службу", закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені строки відповідно до частини девʼятої статті 23 цього Закону, як виняток з положень частини девʼятої статті 23 цього Закону звільняються з військової служби в запас у строки, визначені Указом Президента України.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»