• Посилання скопійовано

Створено умови для майбутньої розробки Європейського цифрового гаманця

Уряд ухвалив постанову для подальшого розвитку сфери електронної ідентифікації, впровадження нових засобів електронної ідентифікації з різними рівнями довіри

Створено умови для майбутньої розробки Європейського цифрового гаманця

Уряд ухвалив постанову для подальшого розвитку сфери електронної ідентифікації, впровадження нових засобів електронної ідентифікації з різними рівнями довіри. А також створює передумови для подальшого впровадження Європейського цифрового гаманця. Розповідає Мінцифри.

Постанова визначає правила створення ринку надавачів послуг з електронної ідентифікації. Наразі є лише ринок надавачів довірчих послуг.

Окрім цього, користувачі електронних сервісів зможуть: 

  • отримувати засоби електронної ідентифікації з різними рівнями довіри відповідно до норм ЄС;
  • вибирати, де отримати засіб електронної ідентифікації;
  • використовувати їх під час авторизації в різних державних електронних системах для отримання публічних послуг;
  • у майбутньому використовувати цифровий  гаманець, який дасть змогу людям в електронній формі зберігати свої ідентифікаційні дані (еID), зручно користуватися та ділитися ними як у межах своєї країни, так і за кордоном для отримання різних видів послуг.

Нагадуємо, Дія візьме участь у розробці Європейського цифрового гаманця. Після запровадження продукту українці зможуть використовувати Дію в ЄС, а європейці — свої цифрові гаманці в Україні. Раніше команда Мінцифри презентувала застосунок Дія на установчій зустрічі міжнародного консорціуму цифрової ідентифікації POTENTIAL.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»