• Посилання скопійовано

Оформлення заяви про субсидію через портал Дія - ще простіше

Оновили сервіс на порталі Дія – пришвидшили процес подання заяви про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та палива. Відтепер її можна подати за 10 хвилин, оскільки більшість документів автоматично підтягуються з реєстрів

Оформлення заяви про субсидію через портал Дія - ще простіше

Міністерство цифрової трансформації України розповідає, що вони оновили сервіс на порталі Дія – пришвидшили процес подання заяви про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та палива.

Відтепер її можна подати за 10 хвилин, оскільки більшість документів автоматично підтягуються з реєстрів. Раніше процес тривав майже пів години. Спрощена заява стала можлива завдяки меншій кількості полів для заповнення даних – 7 замість 21.

Влітку 2023 року Уряд полегшив процедуру звернення громадян за житловою субсидією. Донедавна подати спрощену заяву онлайн можна було через вебпортал чи застосунок Пенсійного фонду України або в паперовій формі. Ще раніше процес відбувався в довжелезних чергах та очікуваннях.

Нагадаємо, хто може отримати субсидію:

  • людина, яка зареєстрована у житловому приміщенні;
  • особа, яка не зареєстрована, але фактично проживає на підставі договору оренди;
  • внутрішньо переміщена особа, яка фактично проживає без укладення договору оренди;
  • неповнолітня дитина, яка залишилася без батьківської опіки і має офіційного представника чи опікуна;
  • недієздатна особа працездатного віку, над якою встановлено опіку; 
  • забудовник, будинок якого не прийнято в експлуатацію, але нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

Послуга подання спрощеної заяви про субсидію доступна для українців, які оформлюють її вперше. Скористатися оновленим функціоналом можна на порталі Дія

Субсидії – друга за популярністю послуга в Україні. А загалом соцпослугами щороку користуються більш ніж 10 млн українців. Витрачають на них близько 700 млрд  гривень з держбюджету. Близько 18 млн заяв на рік на папері приймають установи, а це майже 270 млн аркушів, чи 1300 т паперу на рік.

Цифровізація соціальних послуг допоможе зекономити бюджет, час і зберегти навколишній світ. Кілька кліків – і все готово.

Послуга реалізується Мінцифри разом з Міністерством соціальної політики, Пенсійним фондом України за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні в межах «Проєкту підтримки Дія» за фінансування Уряду Японії.

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»