• Посилання скопійовано

Які послуги служби зайнятості можна отримати онлайн?

Фізособи можуть скористатися комплексом послуг Держзайнятості онлайн, витративши всього від 5 до 20 хвилин свого часу. До таких послуг належать: отримання та скасування статусу безробітного, подання документів на грант на власну справу

Які послуги служби зайнятості можна отримати онлайн?

Українці та українки можуть скористатися комплексом послуг Державної служби зайнятості онлайн, витративши всього від 5 до 20 хвилин свого часу. Для вашої зручності зібрали їх усі разом в одну добірку: 

1. Отримання статусу безробітного. Форма подання такої заяви може бути як стандартною, так і спрощеною. Стандартна підійде  усім громадянам України, які мають скани базових документів (паспорт, ідентифікаційний код, документ про отриману освіту, трудову книжку, військовий квиток) та електронний підпис. А спрощеною можуть скористатися ВПО і особи, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, або територіях, де ведуться/велися бойові дії та які не мають усіх необхідних документів для отримання статусу безробітного. Більш докладну інформацію про всі способи реєстрації можна дізнатися в окремому розділі на нашому порталі.

2. Скасування статусу безробітного. Припинити реєстрацію можна також через персональний кабінет на порталі Державної служби зайнятості або звернувшись особисто до центру зайнятості. Після подання заяви реєстрація в службі зайнятості припиняється.

3. Грант на власну справу, який дає можливість отримати від 50 до 250 тис. грн на втілення своєї підприємницької мрії. Знайти більше інформації про послугу можна тут

4. Грант для ветеранів та їх подружжя – ця послуга передбачає надання грантів до 1 млн грн. Додаткова інформація та корисні посилання на партнерів програми ви можете знайти тут

Відповіді на поширені питання та поради щодо вищезазначених грантових програм, які супроводжує служба зайнятості, ви можете знайти тут. Служба зайнятості також на постійній основі проводить безкоштовні консультації та вебінари, графік їх проведення, що оновлюється онлайн можна переглянути тут. За бажанням громадяни можуть здійснити навчання на платній основі у закладах освіти служби. Обрати заклад та подати онлайн-заяву можна тут

Особи певних категорій можуть отримати ваучер на навчання. Це документ, що дає змогу безоплатно підвищити кваліфікацію або отримати нову професію за затвердженим Міністерством економіки України переліком зі 124 професій і спеціальностей. Вартість ваучера не може перевищувати  10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, на сьогодні його розмір становить 30 280 грн. Заявку на отримання ваучера можна подати онлайн. Опрацювання заявки становить до 3 робочих днів.

Учасниики бойових дій та громадяни з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, мають змогу безкоштовно навчатися у закладах освіти системи служби зайнятості за 95 ліцензованими професіями та 400 освітніми програмами. Після закінчення навчання слухачі отримують офіційний документ, що засвідчує отримання нової кваліфікації. Подати заяву можна онлайн і протягом 5 робочих днів з дати звернення її буде опрацьовано. 

Онлайн-послуги є і для роботодавців:

1. Компенсація за працевлаштування ВПО, яка діє на період воєнного стану. Слід зазначити, що з 1 січня цього року зріс розмір компенсацій за програмою працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану, нині він становить 7 100 грн на місяць, а з квітня 2024 року компенсація становитиме 8 000 грн на місяць. Збільшено і тривалість виплати такої допомоги – з двох до трьох місяців, а за працевлаштування ВПО з інвалідністю роботодавець отримуватиме компенсацію протягом півроку. Більше інформації про таку послугу можна переглянути у відповідному розділі порталу служби. 

2. Компенсація за облаштування робочого місця людини з інвалідністю, максимальний розмір якої становить 106,5 тис. грн. Додаткову інформацію та відповіді на поширені питання щодо цієї послуги можна знайти тут.  

Для отримання додаткових послуг служби бажаючі можуть створити персональний кабінет, який має розширені можливості, як для роботодавців, так і для безробітних та шукачів роботи. Інструкцію з створення кабінету можна переглянути тут. У разі виникнення питань ви можете завжди звернутись до найближчого центру зайнятості або зв’язатись з нами через наш контакт-центр: онлайн через TelegramFacebook Messenger  а також зателефонувавши на гарячу лінію Державної служби зайнятості: +380 800 600 288.

Скористайтеся нашими послугами! Втілюйте свої бажання у реальність, і вони здійсняться швидше ніж можна було подумати! Збережіть цю добірку корисних посилань у закладках! 

Джерело: Державна служба зайнятості

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»