• Посилання скопійовано

Скільки коштів принесе бюджету економічне бронювання від мобілізації?

Економічне бронювання від мобілізації принесе бюджету 200 млрд грн на рік. Про це заявив голова парламентського комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха

Скільки коштів принесе бюджету економічне бронювання від мобілізації?

Про це заявив голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха під час конгресу «Реформа системи публічних фінансів – шлях до Відновлення України».

«Зараз діяльність комітету фокусується на забезпеченні потреб фінансування бюджету через різні інструменти. Першим є пряме фіскальне забезпечення оборонних видатків. І тут ми покладаємося не на масове збільшення податків, а на створення нових механізмів, на пошук нових інструментів, нових шляхів. І в тому числі ми не відкидаємо питання економічного бронювання, яке, за нашими розрахунками, може приносити від 200 млрд грн на рік», – заявив Дмитро Наталуха, повідомляє FinClub.

За словами голови Advanter Group Андрія Длігача, який представив результати опитування представників бізнесу, дві третини опитаних підтримали економічне бронювання працівників із зарплатами від 30 тис. грн. «Більшість вважають, що економічне бронювання є раціональним правильним кроком, який дозволить детенізувати зарплати і збільшить надходження до бюджету», – сказав він.

Інші 35% назвали це неприпустимим, бо це означитиме, що «війна – для бідних».

«Наше моделювання показало, що пороговим значенням подальшої мобілізації чоловіків з бізнесу є показник в 15%. Якщо більш ніж 15% чоловіків буде мобілізовано ще додатково з тих, що зараз підлягають призову, починається катастрофічне падіння оборотів бізнесу», – заявив Андрій Длігач.

Мобілізація 25% працівників може призвести до втрати більше половини обороту українського бізнесу.

«Пропонується встановлення межі зарплати у 30 тис. грн, яка дозволяє забронювати 570 тис. працівників, критичних для бізнесу, а з іншого боку збільшити надходження до держбюджету на 165 млрд грн», – оцінює Андрій Длігач.

Джерело: Financial club

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»