• Посилання скопійовано

Аграрії отримають державну допомогу для посівної: хто на неї має право?

За словами члена аграрного комітету ВРУ Дмитра Соломчука, цьогоріч всі постраждалі регіони отримають державну допомогу – 8 тис. грн на гектар. Це допоможе забезпечити аграріїв посівним матеріалом та добривами

Аграрії отримають державну допомогу для посівної: хто на неї має право?

У постраждалих від російської агресій областях фермерські господарства отримають фінансову допомогу від держави для проведення посівної кампанії. Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу», член аграрного парламентського комітету Дмитро Соломчук.

«Наразі найскладніше аграріям Херсонської, частини Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей через високий рівень замінованості та обстріли», – повідомив Соломчук.

За його словами, у нинішніх умовах велику фінансову допомогу фермерам надають міжнародні фонди. Втім, аграрії можуть розраховувати й на підтримку від держави.

«Цьогоріч всі постраждалі регіони отримають державну допомогу – 8 тис. грн на гектар. Це допоможе забезпечити аграріїв посівним матеріалом та добривами», – пояснив парламентар.

Він додав, що українські фермери пережили два надскладних роки повномасштабного російського вторгнення й тепер адаптуються до умов війни, змінюють технології.

«Приміром, фермери Львівської, Рівненської та Житомирської областей навчилися вирощувати херсонські кавуни. З’явилося більше крафтових виробників та продуктів, а також невеликих птахофабрик та свинокомплексів. Так відбувається адаптація», – констатував член профільного комітету.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»