• Посилання скопійовано

Сейм Польщі ухвалив правила виплати допомоги українським біженцям

Зміни до закону про допомогу українським біженцям передбачають нові правила підтвердження особи, яка претендує на номер PESEL: єдиний спосіб зробити це – надати дійсний паспорт. Докладніше про це – далі

Сейм Польщі ухвалив правила виплати допомоги українським біженцям

LIGA.net розповідає, що сейм Польщі (нижня палата парламенту) в середу, 15 травня, ухвалив зміни до закону про допомогу українським біженцям, пише PAP. Їх підтримав 381 депутат польського парламенту.

Основні положення закону набудуть чинності 1 липня, але його ще має розглянути Сенат.

Передбачається, що українці, які отримали PESEL UKR, зможуть легально перебувати в Польщі до 30 вересня 2025 року. Запроваджуються нові правила підтвердження особи, яка претендує на номер PESEL: єдиний спосіб зробити це – надати дійсний паспорт.

Виплату 800 злотих (8000 грн) на дитину з 2025 року прив'яжуть до обов'язкового відвідування школи.

Скасовується одноразова грошова допомога в розмірі 300 злотих (3000 грн).

Фінансування проживання та харчування для біженців, які перебувають у скрутному становищі, буде можливе лише за наявності угоди з місцевими органами самоврядування.

Припиняється компенсація власникам приватного житла за проживання біженців.

Розширюється доступ до медичної, сімейної і соціальної допомоги, і виплат, які здійснює ZUS (Заклад соціального страхування), а також можливість перебування в колективних закладах розміщення.

Строк безплатних уроків польської мови для учнів, які почали їх відвідувати у 2022/2023 та 2023/2024 навчальних роках, обмежується періодом 36 місяців.

Джерело: ЛІГА.net

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»