• Посилання скопійовано

Євросоюз підвищує ціни на шенгенські візи: на скільки та коли?

Згідно з ухваленою ще 14 березня пропозицією Європейської комісії, вартість шенгенської візи з 11 червня для дорослих збільшиться з 80 до 90 євро; для дітей віком від шести до 12 років – із 40 до 45 євро

Євросоюз підвищує ціни на шенгенські візи: на скільки та коли?

Finance.ua розповідає, що Європейський Союз остаточно схвалив рішення про підвищення цін на шенгенські візи, яке набуде чинності з 11 червня.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Офіційний журнал ЄС.

Згідно з ухваленою ще 14 березня пропозицією Європейської комісії, вартість шенгенської візи:

  • для дорослих збільшиться з 80 до 90 євро;
  • для дітей віком від шести до 12 років – із 40 до 45 євро.

В окремих випадках вартість візи може становити 135 або 180 євро, якщо до країни застосовується спецпроцедура за статтею 25а (2) Візового кодексу ЄС.

У своєму обґрунтуванні підвищення цін Європейська комісія пояснювала, що це необхідно через інфляцію та перегляд заробітних плат для службовців ЄС. Єврокомісія має право пропонувати такий перегляд кожні три роки.

Рішення набуває чинності на дванадцятий день після опублікування в Офіційному журналі ЄС, тобто з 11 червня.

Нагадаємо, України підвищення цін не стосується, тому що на неї поширюється дія безвізового режиму з Європейським Союзом.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»