• Посилання скопійовано

У Раді зареєстровано законопроєкт щодо економічного бронювання

Законопроєктом №11308 пропонується встановити бронювання для громадян військовозобов'язаного віку і стану, які офіційно працевлаштовані або займаються підприємницькою діяльністю і сплачують за місяць податків не менше ніж розмір мінімальної заробітної плати

У Раді зареєстровано законопроєкт щодо економічного бронювання

Попри те, що в Офісі Президента України начебто відмовилися від ідеї "економічного бронювання" від мобілізації, нардепи далі роблять спроби його запровадити.

Так, 30 травня 2024 року Г. Мазурашу ("Слуга народу") зареєстрував у ВРУ законопроєкт №11308 "Про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо економічного бронювання з метою підвищення спроможності держави та громадян підтримувати сили оборони під час воєнного стану.

Головною метою законопроєкту є запровадження змін, що дозволять громадянам, які через релігійні та інші переконання або з інших причин не спроможні брати участь у справі оборони через призов на військову службу, працювати на економіку і, таким чином, сприяти підвищенню спроможності держави та самих громадян підтримувати сили оборони.

Так, Закон №3543 запропоновано доповнити нормою, згідно з якою бронювання громадян військовозобов’язаного віку і стану, які офіційно працевлаштовані або займаються підприємницькою діяльністю і які сплачують за місяць до бюджету податків не менше ніж розмір встановленої на поточний місяць в країні мінімальної заробітної плати, відбуватиметься автоматично шляхом щомісячного інформування через засоби електронного зв’язку або в інший доступний спосіб, з підтвердженням сплати відповідних податків, органу, на який Кабінет Міністрів України покладає функцію збору і обробки відповідної інформації та передачі необхідних даних районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, на території відповідальності якого ці громадяни проживають та/або працюють.

У разі прийняття цей закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

При цьому до визначення Урядом органу, на який буде покладено функції збору, обробки та передачі інформації відповідно до частини четвертої статті 25 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», та порядку передбаченого інформування підтвердженням бронювання відповідно до цієї норми буде наявність у громадян підтвердження сплати у поточному або попередньому місяці передбаченої суми податків.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»