• Посилання скопійовано

Англійська як мова міжнародного спілкування в Україні: діє Закон

Зеленський підписав Закон №3760-IX від 04.06.2024 про застосування англійської мови в Україні. Ним закріплено статус англійської як мови міжнародного спілкування у публічних сферах життя, а 27 червня його було опубліковано в "Голосі України"

Англійська як мова міжнародного спілкування в Україні: діє Закон

26 червня Президент підписав Закон №3760-IX від 04.06.2024 про застосування англійської мови в Україні. Про це йдеться у картці відповідного законопроєкту №9432. Законом закріплено статус англійської як мови міжнародного спілкування в публічних сферах життя.

Закон визначає категорії посад, кандидати на які зобов’язані володіти англійською мовою. Серед них:

  • державні службовці категорії «А»,
  • визначені державні службовці категорій «Б» та «В»,
  • голови міських адміністрацій та їхні заступники,
  • визначені військовослужбовці,
  • визначені працівники податкових та митних органів,
  • начальницький склад правоохоронних органів і служб цивільного захисту,
  • інші керівні посади.

Крім того, закон унормовує застосування англійської мови в роботі органів влади, місцевого самоврядування, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я.

Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування, крім окремих норм, які почнуть діяти після завершення дії воєнного стану. Його опубліковано в "Голосі України" 27 червня. Тож його норми діють з 27 червня.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»