• Посилання скопійовано

QR-код замість військового квитка: оновлено Резерв+

У застосунку Резерв+ для військовозобовʼязаних з'явився QR-код. Це означає, що електронний військово-обліковий документ отримав таку саму юридичну силу, як і паперовий

QR-код замість військового квитка: оновлено Резерв+

Міністерство оборони України розповідає, що з 18 червня у застосунку Резерв+ зʼявився QR-код, відсканувавши який уповноважені органи можуть перевірити чинність електронного військово-облікового документа, що має таку саму юридичну силу, як і паперовий.

Порядок формування та використання електронного військово-облікового документа визначається постановою КМУ від 16.05.2024 №559.

«Щоб отримати електронний військово-обліковий документ, достатньо авторизуватись у застосунку Резерв+ та оновити дані щодо себе. Якщо ви вже оновлювали дані раніше, завантажте повторно застосунок в App Store чи Google Play Market», – пояснила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Також у застосунку можна згенерувати PDF-версію електронного військово-облікового документу у кілька кліків.

Крім того, в Резерв+ відтепер доступна функція «Виправити дані онлайн» для двох випадків:

  • Я військовослужбовець, але досі на обліку – для тих військовослужбовців, чий актуальний статус не відображався у реєстрі «Оберіг».
  • Дані не знайдено – для усіх військовозобов'язаних, хто отримав таке сповіщення в застосунку Резерв+.

«Громадяни можуть заповнити заявку, яка надійде до реєстру Оберіг для виправлення даних. Інформацію актуалізують дистанційно – для цього не потрібно йти до ТЦК», – додала Катерина Черногоренко.

Просимо звернути увагу: застосунок поступово розгортається в App Store та Google Play Market  і впродовж декількох днів стане доступним для всіх.

***

Читайте також: З 18 травня запрацює застосунок для військовозобовʼязаних Резерв+: деталі від Міноборони

Джерело: Міністерство оборони України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»