• Посилання скопійовано

Рада ЄС продовжила ще на рік тимчасовий захист для українських біженців

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2026 року. Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС

Рада ЄС продовжила ще на рік тимчасовий захист для українських біженців

«Судово-юридична газета» з посиланням на пресслужбу Ради ЄС розповідає, що Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2026 року. 

Як відомо, механізм тимчасового захисту був запущений 4 березня 2022 року. Прийняте рішення про продовження не змінює рішення від березня 2022 року щодо категорій осіб, на яких поширюється тимчасовий захист.

Тимчасовий захист забезпечує негайний і колективний захист великій групі переміщених осіб, які прибувають до ЄС і не мають можливості повернутися до країни походження. Люди, які користуються тимчасовим захистом, мають однакові права на всій території ЄС.

Ці права включають:

  • проживання;
  • доступ до ринку праці та житла;
  • медичну допомогу;
  • соціальну допомогу;
  • доступ до освіти для дітей.

Вона також допомагає державам-членам впорядковано та ефективно управляти прибуттям людей.

«День за днем росія тероризує український народ своїми бомбардуваннями. Це небезпечні обставини. Ті, хто втік від російської агресії, можуть і надалі розраховувати на нашу солідарність», – зазначила держсекретар Бельгії з питань притулку та міграції Ніколь де Мур, яка представляє країну, що нараз головує в Раді ЄС.

Наразі майже 4,2 мільйона осіб, переміщених з України, користуються тимчасовим захистом в ЄС, серед яких третина – діти.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»