• Посилання скопійовано

Новий сервіс на порталі Дія – виправлення даних про задеклароване місце проживання

Тепер через портал Дія можна виправити помилку при замовленні витягу про місце проживання, у разі неактуальних даних у вашому або дитячому витягу, а також якщо немає місця проживання в паспорті в Дії

Новий сервіс на порталі Дія – виправлення даних про задеклароване місце проживання

+1 сервіс на порталі Дія. 

Дія у Телеграм повідомила, що виправити в реєстрі дані про задеклароване місце проживання  можна без відвідування держустанов.

Неактуальна адреса, неправильна дата реєстрації у цифровому паспорті або не формується витяг про місце проживання? Треба актуалізувати інформацію в Реєстрі територіальної громади.

Поїздки до установ за місцем проживання й стоси документів — у минулому. Бо тепер  це кілька кліків на порталі Дія, адже  у Реєстрі територіальної громади запустили сервіс актуалізації даних.

Коректна інформація про місце проживання дає можливість користуватися найзручнішими держсервісами в Дії. Також актуальні дані знадобляться й у різних життєвих ситуаціях — оформлення на роботу, дитини у садочок, водійського посвідчення чи вступу до університету.

Користуйтеся сервісом, якщо:

  • помилка при замовленні витягу про місце проживання;
  • неактуальне місце проживання, відсутній ідентифікаційний код чи унікальний номер запису в реєстрі у витягу про місце проживання;
  • змінили прізвище;
  • немає місця проживання в паспорті в Дії, хоча ви зареєстровані;
  • неправильна дата реєстрації в паспорті в Дії.

Зверніть увагу: нині сервіс недоступний в Одесі, Миколаєві та деяких громадах з тимчасово окупованих територій і зони бойових дій. Повний перелік тут.

Клік-клік — і актуалізували інформацію.

Проєкт реалізовується Мінцифри спільно з Міністерством внутрішніх справ, Державною міграційною службою України та ДП «Документ», за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Джерело: Дія

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»