• Посилання скопійовано

З 29 червня діє форма посвідчення держслужбовців, які вручатимуть повістки

З 29 червня держслужбовець, призначений наказом керівника вручати повістки, зобов’язаний пред’явити на вимогу громадянина під час вручення повістки службове посвідчення встановленої форми

З 29 червня діє форма посвідчення  держслужбовців, які вручатимуть повістки

Кабінет Міністрів своєю постановою від 18.06.2024 №748 вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Зокрема, нею:

Визначено форму службового посвідчення, яке держслужбовець, призначений наказом керівника органу влади або військової адміністрації вручати повістки, зобов’язаний пред’явити на вимогу громадянина під час вручення повістки.

Закріплено, що таке посвідчення дійсне на території адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція відповідної місцевої державної адміністрації (військової адміністрації), головою(начальником) якої видано посвідчення, у разі предʼявлення паспорта громадянина України (посвідчення офіцера, військового квитка).

Постанова №748 була опублікована в «Урядовому курʼєрі» від 29.06.2024 та відповідно набрала чинності з цієї дати.

Зверніть увагу! Це форма посвідчення для працівників місцевих рад та/або військових адміністрацій. Але наразі повістки вручаються працівникам і за місцем роботи. 

Вручати повістки за місцем роботи має особа, уповноважена на це керівником підприємства-роботодавця. І така особа теж повинна мати посвідчення. От тільки типової форми посвідчення, як і правил їх виготовлення, для такого випадку не встановлено!

Тому роботодавці самі визначають ці правила та форму. А форму посвідчення для держслужбовців можна застовувати як зразок.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»