• Посилання скопійовано

Уряд обмежив строк на придбання генераторів за рахунок держпідтримки для фізосіб

Запроваджено обмеження строків до 90 календарних днів для придбання та встановлення гібридних систем електропостачання у власних домогосподарствах за рахунок державної підтримки

Уряд обмежив строк на придбання генераторів за рахунок держпідтримки для фізосіб

5 липня Урядом на своєму засіданні було ухвалено зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії. Про це повідомив Мельничук у своєму Телеграм-каналі.  

Відповідною постановою запроваджено обмеження строків до 90 календарних днів для придбання та встановлення гібридних систем електропостачання у власних домогосподарствах за рахунок державної підтримки.

Також постановою КМУ передбачено, що у разі невстановлення фізичною особою відповідного обладнання фізична особа має повернути отриману державну допомогу (компенсація відсоткової ставки) та в подальшому сплачувати відсоткову ставку за користування банківськими коштами у повному обсязі.

При цьому збільшено строк, на який можуть бути надані кредитні кошти до 10 років.

А ще визначено порядок моніторингу цільового використання встановленої гібридної системи електропостачання шляхом надсилання фізичною особою уповноваженому банку засобами електронного зв’язку фотографії з відміткою геолокації, а також даних про обсяги споживання електроенергії за особовим рахунком.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»