• Посилання скопійовано

Навчальний рік в українських школах розпочнеться 2 вересня, – Шмигаль

За словами Шмигаля, Уряд визначив понеділок, 2 вересня, початком нового 2024/2025 навчального року в загальній середній школі. А його завершенням буде 30 червня 2025 року

Навчальний рік в українських школах розпочнеться 2 вересня, – Шмигаль

«Інтерфакс-Україна», з посиланням на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, розповідає, що Кабінет Міністрів України визначив понеділок, 2 вересня, початком нового 2024/2025 навчального року в загальній середній школі.

«Сьогодні окремою постановою визначаємо початок нового навчального року в загальній середній школі з понеділка, 2 вересня. І його завершення 30 червня 2025 року», – сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

У зв'язку з цим обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території.

Водночас у Міністерстві освіти і науки України нагадали, що в межах затвердженої урядом тривалості навчального року педагогічна рада закладу освіти визначає структуру і тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу. «Визначаючи це, вона враховує час, передбачений освітньою програмою, обсяг навчального навантаження в навчальному плані й вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тривалість канікул у закладах освіти не може становити менше ніж 30 календарних днів.

«Отже, заклад освіти може самостійно визначати структуру навчального року та форми організації освітнього процесу. Зокрема, з огляду на те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є в них освітні втрати, якою є безпекова та енергетична ситуація тощо», – наголосили у міністерстві.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь