• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив постанову про е-довірчі послуги: що вона передбачає?

Кабмін підтримав постанову, яка затверджує обов’язковий для зберігання перелік документів, отриманих внаслідок надання електронних довірчих послуг

Уряд ухвалив постанову про е-довірчі послуги: що вона передбачає?

Мінцифри повідомляє, що Кабмін підтримав постанову, яка затверджує обов’язковий для зберігання перелік документів, отриманих внаслідок надання електронних довірчих послуг.

Окрім того, постанова регулює процес передавання повноважень з надання цих послуг, якщо попередній надавач припиняє діяльність. Це забезпечить приведення у відповідність до Закону України «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги» та пришвидшить інтеграцію України до Єдиного цифрового ринку ЄС. 

Ухвалення постанови дає змогу чітко регулювати надання е-довірчих послуг та наближає українське законодавство до вимог європейських і міжнародних стандартів. А також дає змогу запровадити механізм безперервного надання е-довірчих послуг у разі припинення діяльності окремого надавача.

Продовжуємо створювати сприятливі умови для функціонування та розвитку сфери е-довірчих послуг.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь