• Посилання скопійовано

У «Резерв+» можна буде перевірити достовірність повістки

Надсилати електронні повістки через «Резерв+» наразі не планують, однак користувачі зможуть перевіряти у застосунку достовірність паперових повісток

У «Резерв+» можна буде перевірити достовірність повістки

Надсилати електронні повістки через «Резерв+» наразі не планують, однак користувачі зможуть перевіряти у застосунку достовірність паперових повісток.

Про це в ефірі телемарафону розповіла заступниця Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко. Повідомляє Finance.ua.

За її словами, для надсилання електронних повісток немає законодавчого підґрунтя, тому така робота наразі не ведеться.

«За зверненням Генерального штабу, а саме командування Сухопутних військ, ми реалізуємо функцію створення оповіщень нового зразку. Для зручності перевірки наших військовозобов’язаних, резервістів і призовників (на повістку) буде наноситися QR-код, який можна буде просканувати „Резерв+“. Щоб кожний користувач був впевнений у тому, що оповіщення, яке йому надходить, достовірне», — пояснила Черногоренко.

Заступниця міністра зазначає, що це нововведення зробить паперові повістки «більш цивілізованими» та допоможе уникнути підробок. За її словами, «Резерв+» вже має понад 3 мільйони користувачів.

«Найближчим часом ми запустимо функцію повторного оновлення даних, що дає можливість користувачам підтримувати актуальну інформацію про себе у реєстрі військовозобов’язаних, а також виправляти помилки, якщо такі були допущені під час первинного оновлення даних», — зазначила Черногоренко.

Далі у відомстві планують запустити онлайн-рекрутинг, автоматичні відстрочки та взяття на облік.

«Ми дуже стараємось давати нові функції якомога швидше, бо бачимо і враховуємо всі запити від наших користувачів. Але деякі процеси потребують трохи більше часу. Це не класична розробка застосунку, вона потребує змін в нормативно-правових актах та детального аналізу, щоб зробити функцію простою і доступною абсолютно для всіх», — пояснила чиновниця.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»