• Посилання скопійовано

Єдина інформаційна система соцсфери: рекомендовано підтримати закон

На своєму засіданні Комітет з соцполітики ВРУ розглянув законопроєкт №11377 «Про Єдину інформаційну систему соціальної сфери» та прийняв рішення рекомендувати нардепам прийняти його за основу

Єдина інформаційна система соцсфери: рекомендовано підтримати закон

10 вересня 2024 року Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провів чергове засідання у режимі відеоконференції.

За результатами розгляду проекту Закону України про Єдину інформаційну систему соціальної сфери (реєстр. №11377) Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного зазначений законопроект і прийняти його за основу. Проектом акта пропонується врегулювати питання функціонування Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, яка охопить понад 30 реєстрів та баз даних соціальної сфери, а також дозволить здійснювати інформаційні обміни з іншими державними реєстрами країни, що дасть можливість особі, яка потребує соціальної підтримки, звернутися за нею в будь-якій точці України онлайн або особисто. Відповідний висновок Комітету буде наданий головному з розгляду даного законопроекту Комітету – Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації.

Разом з тим, під час обговорення вищезазначеного законопроекту члениКомітету звернули увагу на необхідність прискорення розгляду в першому читанні проекту Закону України про захист персональних даних (реєстр. №8153).

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»