• Посилання скопійовано

Мінреінтеграції затвердило методику оцінки потреб ВПО на рівні громад

Мінреінтеграції затвердило Методичні рекомендації щодо проведення оцінки потреб ВПО на рівні громад. Їх прийнято у межах реалізації Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року

Мінреінтеграції  затвердило методику оцінки потреб ВПО на рівні громад

Мінреінтеграції затвердило Методичні рекомендації щодо проведення оцінки потреб ВПО на рівні громад. Відповідний наказ від 13.09.2024 №288 прийнято у межах реалізації Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року.

Ця стратегія була схвалена розпорядженням Кабміну від 07.04.2023 №312-р.

Методичні рекомендації передано обласним військовим адміністраціям, Київській міській військовій адміністрації для їх застосування на місцевому рівні.

Зокрема, за цією методологією вже проведено оцінку потреб ВПО у Кривому Розі й триває запровадження у столиці із залученням громадських організацій і Рад ВПО. Оцінювання потреб внутрішніх переселенців допоможе ухвалювати важливі рішення щодо заходів, спрямованих на їхню інтеграцію у приймаючих громадах.

Також документ містить зразки анкет, які стануть основою для дослідження, і передбачає впровадження системи регулярного моніторингу потреб переміщених осіб, зокрема з можливістю збору дезагрегованих даних.

Зауважимо, що у розробленні методичних рекомендацій брали участь провідні громадські та міжнародні організації, зокрема ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ».

Уряд співпрацює з різними стейкхолдерами, а також донорами та міжнародними партнерами, які підтримують нашу державу і громадський сектор задля кращого захисту прав ВПО.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»