• Посилання скопійовано

ВРУ ухвалила системний закон у сфері адмінпроцедури

Прийнятий ВРУ Закон спрямований на виконання Україною зобов'язань у сфері європейської інтеграції та наблизить законодавство України до стандартів країн ЄС, де діють уніфіковані правила адміністративних процедур

ВРУ ухвалила системний закон у сфері адмінпроцедури

10 жовтня 2024 року Верховна Рада України 277 голосами «ЗА» схвалила в другому читанні та в цілому Закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про адміністративну процедуру» (реєстр. №10161).

В рамках підготовки законопроекту №10161 до другого читання Комітетом було опрацьовано 475 пропозицій та поправок, що надійшли від 27 суб’єктів права законодавчої ініціативи.

Законопроектом №10161:

  • вносяться зміни до 196 законодавчих актів з метою їх приведення у відповідність до Закону України «Про адміністративну процедуру»;
  • усуваються колізії із Законом України «Про адміністративну процедуру» в спеціальних законодавчих актах;
  • уніфіковано підходи щодо процедури прийняття, виконання та оскарження адміністративних актів та термінологію законодавчих актів у відповідності до положень Закону України «Про адміністративну процедуру».

Законопроект спрямований на виконання Україною зобов’язань у сфері Європейської інтеграції та наблизить законодавство України до стандартів країн Європейського Союзу, де діють уніфіковані правила адміністративних процедур.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь