• Посилання скопійовано

Держава доплачуватиме селянам за продаж великовагової худоби на переробні підприємства

Селяни зможуть отримати від держави спеціальну дотацію у розмірі 2,5 грн за кілограм за продаж великовагової худоби на м’ясопереробні підприємства

Відповідна постанова стане продовженням програми з виплати бюджетних дотацій за утримання та збереження молодняку ВРХ. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Наразі ми завершуємо узгодження з іншими міністерствами постанови щодо компенсації у розмірі 2,50 грн на кілограм за здачу одноосібниками великовагової худоби. Це дасть змогу подолати негативні тенденції зменшення поголів’я та обсягів виробництва яловичини, запобігти вирізанню маловагового молодняку та сприятиме збільшенню його надходження на промислову переробку», — сказав міністр.
За словами Миколи Присяжнюка, така додаткова доплата селянам за реалізацію великовагової худоби є логічним продовження програми з виплати бюджетної дотації за утримання та збереження молодняку ВРХ. Вона заохочує селян вирощувати більше худоби на власних господарствах та, відповідно, здавати на переробні підприємства більшу її кількість.
«Через те що одноосібники, які здають худобу на переробні підприємства, не є платниками ПДВ, переробні підприємства пропонують їм нижчу ціну. Тому ми вирішили на доповнення програми бюджетних дотацій на збереження та утримання ВРХ запропонувати населенню додаткову програму компенсації при реалізації великовагової худоби», — Микола Присяжнюк.
Міністр підкреслив, що таким чином держава врахувала інтереси сільгоспвиробника, якому надходять додаткові кошти, та переробного підприємства, що приймає худобу за власною ціною.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»