• Посилання скопійовано

Підтримка бізнесу в «червоних зонах»: що обіцяє КМУ

Кабмін поки не розглядає пряму виплату коштів представникам бізнесу з «червоної» зони карантину

Підтримка бізнесу в «червоних зонах»: що обіцяє КМУ

Ми вже вказували, що за позицією Офісу Президента бізнесу з «червоної» зони мали б впровадити допомогу, але в меншому розмірі, ніж виплачувалося раніше.

А от прем'єр Денис Шмигаль заявив, що підтримка бізнесу у «червоних зонах» наразі розглядається у контексті покращення доступу до кредитування і зниження навантаження за оренду комунального і державного майна.

Про це він сказав під час брифінгу а підсумками робочої поїздки до Запорізької області, відповідаючи на питання «Інтерфакс-Україна».

«Щодо підтримки бізнесу. Ми постійно дивимося та спілкуємося з бізнесом про те, яка підтримка їм сьогодні потрібна... Тому що ми сьогодні локдаун не робимо, як у попередніх хвилях: у нас немає закриття бізнесу, наша мета – вакцинувати колективи та суспільство, клієнтів, якщо йдеться про ресторани.

Минулої хвилі були закриті ресторани, страждали деякі сфери і цей бізнес отримував підтримку. У цій хвилі ключове завдання - вакцинуватися. Якщо колектив вакцинований, бізнес працює без обмежень», – розповів прем'єр.

За його словами, під час діалогу з бізнесом уряд розглядає кілька напрямів підтримки, які не пов'язані із прямою виплатою коштів. Йдеться, зокрема, про доступність до кредитування.

Також, за словами Шмигаля, клієнтоорієнтований бізнес просить врегулювати зменшення орендної плати на період жорстких карантинних обмежень.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»