• Посилання скопійовано

Міжнародна фінкорпорація профінансує кредитування бізнесу на 2 млрд доларів

Рада директорів Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка входить в структуру Світового банку, підтримала програму фінансування українського бізнесу на 2 млрд дол.

Міжнародна фінкорпорація профінансує кредитування бізнесу на 2 млрд доларів

Мінекономіки повідомляє, рада директорів Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка входить в структуру Світового банку, підтримала програму фінансування українського бізнесу на 2 млрд дол. Про це повідомила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

«Основні напрямки реалізації цієї програми - торгове фінансування для українських банків, агросектора та підприємців малого та середнього бізнесу. Дуже важливим є і той факт, що керівництво корпорації підтримало пропозицію дозволити IFC працювати з державними компаніями. Це зроблено як виняток для України. Загалом же IFC практично заборонена робота з держкомпаніями», - заявила Юлія Свириденко.

За словами Міністра економіки України, Рада директорів IFC також схвалила два окремі проєкти для приватного сектору:

  1. Для французької компанії EnVivo, яка має агробізнес в Україні.
  2. Страхування ризиків материнської компанії, що дозволяє вивільнити додатковий капітал (через MIGA) для “Райфайзен банку”.

«Пряме кредитування та підтримка  торгового фінансування від IFC, а також страхування від MIGA до закінчення війни – це позитивний знак для багатьох інвесторів, які розмірковують над тим, чи варто інвестувати в Україну саме зараз. Очікується, що таке фінансування мобілізує приватний кредитний капітал, адже IFC зазвичай фінансує не більше 30% вартості проєкту, долучаючи до фінансового консорціуму комерційні банки та інші МФО. Таким чином, загальний обсяг проєктів українських підприємств, що можуть бути профінансовані, може становити більше 6 млрд. доларів», - підсумувала Юлія Свириденко.

Довідково: 

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) входить до Групи Світового банку. Одним з найважливіших напрямків діяльності IFC є мобілізація більших обсягів приватного капіталу з метою розвитку насамперед у країнах з низьким рівнем доходу, а також у державах з нестабільністю та конфліктами.

Україна є членом IFC з 1993 року.

У вересні 2022 року IFC виділила 30 млн доларів для інвестицій в Україну та Молдову.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»