• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив законопроєкт про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів

Ухвалений законопроєкт визначає основні засади створення і функціонування в Україні системи мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів

Уряд ухвалив законопроєкт про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів

За повідомленням Тараса Мельничука, 14 лютого на засіданні КМУ ухвалено проєкт Закону «Про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів». Законопроєкт визначає основні правові, організаційні та фінансово-економічні засади створення і функціонування в Україні системи мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів і передбачає регулювання відносин у сфері управління формування та функціонування мінімальними запасами. 

Положення проєкту Закону поширюватимуться на відносини, що виникають у процесі формування, зберігання, фінансування, розкриття, поновлення, використання, заміни та реалізації (продажу) мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів, здійснення системи заходів для подолання кризової ситуації на ринку нафти та нафтопродуктів.

Також на цьому засіданні було ухвалено проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності у вигляді штрафу». 

Законопроєкт передбачає встановлення відповідальності суб'єктів ринку нафти та нафтопродуктів за порушення вимог щодо формування, зберігання, використання, заміни, оновлення та реалізації (продажу) мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів  відповідно до вимог ЗУ «Про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів». Докладніше будемо повідомляти після появи вже зареєстрованих текстів законопроєктів на сайті ВРУ.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»