• Посилання скопійовано

Оновлено порядок оцінювання заяв на гранти для переробних підприємств

Зокрема, порядок оцінювання заяв на гранти для переробних підприємств доповнено двома новими додатками: переліком заборонених видів діяльності та переліком ризикових видів діяльності. Ці зміни діють з 3 березня

Оновлено порядок оцінювання заяв на гранти для переробних підприємств

Мінекономіки затвердило наказ від 30.12.2022 №5593 щодо змін до Порядку проведення оцінювання заяв, критеріїв оцінювання та необхідної кількості балів (оцінки) для прийняття рішень щодо надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств.

Зокрема, викладено у новій редакції пункт 3 Порядку. Так, уповноважений банк засобами програмного забезпечення за допомогою інформаційних джерел, що ним використовуються у своїй діяльності, проводить перевірку заявника згідно з абзацами 4 – 12 пункту 19 Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств, переліками заборонених та ризикових видів діяльності згідно з КВЕД та оцінювання бізнес-плану отримувача за критеріями оцінювання згідно з додатками 1 – 4 та 6 – 8 до цього Порядку шляхом розрахунку кількості балів (оцінки) на основі інформації, зазначеної отримувачем у заяві та бізнес-плані, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Порталу Дія», та документах, указаних у додатку 5 до цього Порядку.

До того ж Порядок доповнено двома новими додатками (№7 та №8): переліком заборонених видів діяльності та переліком ризикових видів діяльності.

Крім того, цим наказом оновлено:

  • критерії перевірки ділової репутації отримувача грантів для переробних підприємств для фізичних осіб та ФОПів (додаток №2 до Порядку);
  • перелік документів для розрахунку кількості балів (додаток №5 до Порядку);
  • форму бізнес-плану;
  • форму договору про надання гранту;
  • кінцеві строки подання заяв та граничні суми грантів.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 3 березня його опубліковано в "Офіційному віснику". Відповідно його норми почали діяти з цієї дати.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»