• Посилання скопійовано

Аграрії просять Шмигаля продовжити пільгове кредитування

Аграрії попросили Уряд якнайшвидше розглянути продовження програми пільгового кредитування для аграріїв – «5-7-9»

Аграрії просять Шмигаля продовжити пільгове кредитування

Всеукраїнська Аграрна Рада разом із провідними аграрними асоціаціями звернулися до прем‘єр міністра України Дениса Шмигаля та міністра фінансів Сергія Марченка з проханням підтримати агросектор та продовжити пільгове кредитування сільськогосподарських виробників у 2023 році.

Минулого року постановами Кабінету Міністрів України було впроваджено пільгове кредитування з можливістю державних портфельних гарантій.

В умовах критичного падіння закупівельних цін на аграрну продукцію, спричиненого воєнною агресією рф, цей інструмент кредитування дозволив аграріям вижити – посіяти та зібрати врожай 2022 року. Через відсутність рішення щодо продовження кредитування у 2023 році весняна посівна - під загрозою зриву.

«Ми стоїмо на порозі проведення найтяжчої весняної посівної кампанії в історії України. Рішення про продовження термінів пільгового кредитування для аграріїв, збільшення ліміту кредитування на суб’єкта господарювання до 180 млн грн, з можливістю залучення державних портфельних гарантій, є терміновим та критичним для агросектору», – йдеться у зверненні учасників Всеукраїнського аграрного форуму.

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»