• Посилання скопійовано

Уряд оновлює стратегію реформування митниці

За словами Шмигаля, Україна вже реалізує можливості митного безвізу з ЄС у режимі спільного транзиту (NCTS), а також отримала від Єврокомісії високу оцінку щодо виконання її вимог у митній сфері

Уряд оновлює стратегію реформування митниці

Уряд оновлює стратегію реформування митниці, яка включатиме в себе подальшу її інтеграцію з ЄС, спільний контроль на західному кордоні, комплексне будівництво прикордонної інфраструктури, цифровізацію та боротьбу з корупцією. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час наради щодо реформи митниці. 

На нараді також були присутні Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, Міністр фінансів Сергій Марченко, в. о. голови Державної митної служби Сергій Звягінцев, представники Офісу реформ. 

За словами Дениса Шмигаля, Україна вже реалізує можливості митного безвізу з ЄС у режимі спільного транзиту (NCTS), а також отримала від Єврокомісії високу оцінку щодо виконання її вимог у митній сфері. 

«Подальша реформа митниці передбачає низку практичних кроків. Це встановлення сканерів. Це спільний контроль українських митників та митників країн ЄС. Для цього необхідно узгодити наше законодавство з європейським. Один із пріоритетних напрямів реформування – цифровізація митниці. Йдеться про обмін даними, електронну чергу, що впорядкує перетин кордону, електронне розмитнення в «Дії»», – переконаний Прем’єр-міністр. 

Він наголосив, що окремим напрямом буде модернізація прикордонної інфраструктури. 

Очільник Уряду дав завдання створити робочу групу для  оновлення стратегії реформування митниці.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»