• Посилання скопійовано

Підтримка виноробів та малих виробників крафтового алкоголю: прийнято у І читанні законопроєкти

ВРУ у І читанні ухвалила законопроєкти, спрямовані на підтримку виноробів та малих виробників крафтових спиртних напоїв

Підтримка виноробів та малих виробників крафтового алкоголю: прийнято у І читанні законопроєкти

Мінагрополітики повідомляє, що Верховна Рада України на сьогоднішньому засідані прийняла за основу законопроєкти «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб’єктами малого підприємництва» (№5762) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення господарської діяльності малих виробництв виноробної продукції» (№9030).

Документи спрямовані на підтримку малих виробників крафтових спиртних напоїв та виноробів.

Зокрема, законопроєктом № 5762 пропонується визнати малими виробниками дистилятів суб’єктів господарювання, що виробляють спиртові дистиляти та спиртні напої із власних дистилятів; спростити отримання ліцензії на виробництво та зниження її вартості, узгодити норми законодавства щодо ліцензування виробництва та продажу спиртових дистилятів, виключивши положення щодо обов’язкової сертифікації спирту, дистилятів, біоетанолу і тютюнових виробів.

Законопроєкт №9030 стосується малих виноробів. Він пропонує скасувати низку бюрократичних процедур та обмежень, у тому числі ліцензії на здійснення діяльності з виробництва алкогольних напоїв. Натомість пропонується створити реєстр малих виробництв виноробної продукції. Також передбачається зменшення вимог до матеріально-технічної бази малих виробництв та спрощення процедури звітності.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»